'LOSKIJKEN' Nouvelles Images 2017

 

 

 

ADDITION: SCHENKING PIETER EN MARIEKE SANDERS

19 SEP 2015 - 3 JAN 2016
In 2013 schonken verzamelaars Pieter en Marieke Sanders meer dan 100 kunstwerken aan het Stedelijk Museum. Een selectie wordt nu voor het eerst getoond in de context van de collectie van het Stedelijk.

 

 

 

Castellvm Aqvae

 

Castellvm Aqvae

SONGS OF A BIRD
De Franse componist Olivier Messiaen (1908 - 1992) was gefascineerd door vogels. Hij trok regelmatig de natuur in om hun gezang te noteren. Vaak vergezeld van zijn vrouw, de pianiste Yvonne Loriod, die geluidsopnames maakte. Zijn voorliefde voor vogels heeft Messiaen verwerkt in verschillende composities: Quator pour later fin du temps, Oiseaux exotiques en Eclairs sur l’au-delà. Vogels zag Messiaen als bemiddelaar tusen God en de wereld.

Voor Messiaen is een vogel het symbool van ons ultieme verlangen naar vrijheid. In de tentoonstelling Songs of a bird toont Tanya Rumpff, art consultant en oud-galeriste, voor de eerste maal een selectie uit haar omvangrijke collectie hedendaagse beeldende kunst. Een verzameling waarmee zij ruim dertig jaar geleden startte, met de aankoop van werk van kunstenaars – uit binnen- en buitenland. Zo’n verzameling ontstaat organisch, intuïtief en op basis van persoonlijke voorkeuren. Zonder vast stramien of blauwdruk vooraf: toen en nu. Het samenstellen van een collectie vindt plaats in alle vrijheid, en dat geldt evenzeer voor de tentoonstelling Songs of a bird. Songs of a bird is een compositie met variaties op een thema. Zoals de vele gezangen van een vogel de ruimte vullen, maar vooral ruimte geven – in vele toonaarden.

Geopend op zaterdag en zondag

3 en 4 oktober & 10 en 11 oktober 2015 van 11.00 - 17.00 uur

Opening op zaterdagochtend 3 oktober om 11.00 uur door Ann Demeester, directeur Frans Hals Museum/ De Hallen.

Inloop vanaf 10.30 uur.

tanya rumpff

laat in Castellvm Aqvae een selectie kunstwerken uit haar collectie zien. Werk van Alighiero e Boetti, René Daniels, Thierry De Cordier,Melissa Gordon, Navid Nuur, e.a.

De expositie kan ook op afspraak worden bezichtigd

(06 51 11 56 29).

U bent van harte welkom.

Tanya Rumpff • Corrie & Harry Swaak

Hoge Duin en Daalseweg 21 b | 2061 AE Bloemendaal | 06 53 71 10 15

Beijng

 

 

Uitnodiging

 

 

TIFF Festival Poland

 

 

Reflected

 

 

Galerie Nouvelles Images

 

 

Disco

FLATLAND GALLERY
Lijnbaansgracht 314 (gallery), Amsterdam

Vernissage Saturday 19 October, 5.00 pm - ...

from 19 October 2013 - 23 November 2013

Disco and Disco spirit are at the core of the exhibition at Flatland Gallery in Amsterdam. The exhibition explores and deciphers disco's legacy in contemporary art.This may apply to just magic moments from a decade of disco eclecticism, the movement in music that integrated the legacy of minimalism that put lyrics first with the blurring of art and kick drums.

Featuring: Jeroen Allart, Hans van Bentem, Anuschka Blommers & Niels Schumm, Eelco Brand, Andrew Bush, Marnix Goossens, Pieter Henket, Damien Hirst, Mustafa Hulusi, Ina Jang, Jeff Koons, Danielle Kwaaitaal, Inez van Lamsweerde & Vinoodh Matadin, Sam Taylor-Wood, The Sanchez Brothers, Jaap Scheeren and Cornelie Tollens

 

 

 

 

 

 

Tentoonstelling

Yonder

FOAM 19 juli t/m 6 oktober 2013

Deze zomer presenteert Foam nieuw werk van Marnix Goossens (Leeuwarden, 1967). In de tentoonstelling Yonder concentreert Goossens zich op surrogaatnatuur in licht vervallen interieurs. Hij toont het heimelijke verlangen van de mens naar exotische oorden en besneeuwde bergtoppen in de vorm van behang met palmmotief en decoratieve posters. In deze tentoonstelling combineert Goossens zijn foto's voor het eerst met een korte video.
Natuur is voor Goossens een constante bron van inspiratie, zonder dat hij daarbij gebruik maakt van spectaculaire vergezichten of ongerepte wildernis. Tegels met plantenmotief, plakplastic met houtnerf of bloemetjesbehang ziet hij als uitvluchten uit de claustrofobische binnenruimte van het huis. Yonder bevat foto's van rare hoekjes en reproducties, afgewisseld met foto van ramen waardoor het licht naar binnenstroomt en waarmee ook de lichtheid van het bestaan weer wat in het vizier komt.
Goossens weet schoonheid te halen uit kleine details in de alledaagse wereld om ons heen. Hij registreert de doodgewone, bijna saaie dingen maar weet deze met behulp van zijn technische camera bijzonder te maken. Hij legt details vast die met het blote oog nauwelijks te zien zijn. Zorgvuldig zoekt hij naar de juiste compositie, de rijkdom van details, de nuance in kleur, passende kadrering en het perfecte licht. Daarmee geeft hij zijn geheel eigen kijk op de onverwachte kanten van doodgewone plekken.
Het werk van Marnix Goossens was te zien tijdens verschillende (inter)nationale tentoonstellingen bij o.a. Foam, Stedelijk Museum (Amsterdam), Huis Marseille (Amsterdam), Maison Européenne de la Photographie (Parijs) en The Art Institute of Chicago. Hij publiceerde diverse fotoboeken waaronder Regarding Nature (2001), Deep Light (2006) en Yonder (2013). Zijn werk is opgenomen in collecties in binnen- en buitenland.
Bij de opening van de tentoonstelling verschijnt het gelijknamige boek: Yonder, uitgegeven door Roma Publications, ontworpen door Remco van Bladel met een tekst van Maria Barnas [132 pagina's, 20 x 28cm staand, hardcover, genaaid, ISBN 978 94 91843 013 prijs €35,-, special edition €200,-].
Yonder van Marnix Goossens is van 19 juli t/m 6 oktober 2013 te zien in Foam.

Archief Roma Publications

Yonder bij Roma Publications